I Know Who U R.....

Kau Aku Kita Berbeza

My Supporters

Facebook Supporters

ZaMaN kiTa skoLaH DuLu2

Thursday, November 5, 2009


budak2 yg lahir pd thn 80/90an mesti ingat mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gambo jew.
bile ade program Nilam, sebok suma nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
korang ada ke? Aku x de pown. Tgk owg punya jew.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. Nape yerk?

- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. Skrg ada lg ke? Aku pun ikut gak siri tuh.

Jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg permanent. Huhuhu~

Ni la baru zaman kita kawan2...

Pas r kt member2 korang....
mesti diorg tersengeh2 bace mende nih.

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


1 comments: to “ ZaMaN kiTa skoLaH DuLu2

  • Fadh
    Thu Nov 05, 05:07:00 PM  

    zaman berubah...manusia terpaksa berubah...apa yang penting ialah setiap pengalaman yang diperolehi dijadikan pemangkin untuk mencorakkan masa depan yang gemilang berlandaskan ISLAM.

Visitor Referrer

 

Design by CempakaBiru